torsdag 2 juli 2015

Ängskalla passerade en miljooo.ooon

Som jag har längtat efter att få skriva detta blogginlägg.

Den fantastiska resan med Kalla bara goes on and on. Vi är glada, ödmjuka och tacksamma över att få åka med. Att hålla på med travhästar handlar i mångt och mycket om att drömma. Våra drömmar handlar bl a om att få vara med i större tävlingar och dessutom hugga på framskjutna placeringar i de samma.

Ängskalla har i allra högsta grad bidragit till att infria våra drömmar. I måndags var det SM för ston och vi åkte ner till Bollnäs med goda förhoppningar om en framskjuten placering. Kalla hade från början ett hopplöst utgångsläge och loppet blev därav minst sagt jobbigt. Tredjespår i första sväng fram till dödens och där blev hon kvar resten av loppet. Hon stred som en tiger hela vägen in till mål och kom hem med en bronspeng runt halsen. Inte illa för vår lilla lokalproducerade märr från Skråmträsk. Se loppet här.

Genom åren har Ängskalla hunnit göra etthundrasju starter, vunnit sexton och varit på pallen vid trettiosex tillfällen. Vidare har hon deltagit i finalen av Kriteriestoet, vunnit finalen av norrländsk stoelit, satt svenskt rekord och nu härom dagen bärgade som sagt hon en bronspeng i SM för kallblodsston. Och passerade samtidigt en miljon kronor i insprungna pengar totalt under karriären. Lämpligt att göra det just i SM.

Det sägs ju allmänt i affärsvärlden att den första miljonen är den svåraste att tjäna in. Jag hoppas verkligen att det påståendet är = sant!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar